Buzzy city

Biodiversiteit, da’s leven. 

Da’s de verscheidenheid van álle dieren, planten en levende wezens op aarde. Wist je dat die elkaar hard nodig hebben om te overleven? Nu wel.  
Ons groen, dat moeten we dus koesteren. Dat zorgt voor een goed humeur, meer beweging, zuivere lucht en helder water. En al helemaal in onze bruisende steden. 

Daarom nemen BEST-select en ILVO je mee op plantentoer.

’t Is te zeggen, onze tuinaannemers springen eerst op hun Buzzy bike boordevol plantensoorten.

In Roeselare, Lokeren en Kortrijk gaan ze als echte bezige bijen – Buzzy bees – kleine stukjes stad van zo’n 10m² omtoveren tot biodiverse groene zones. Ze planten er Pinky Winky’s, Buddleja’s en Bee Golds. Maar ook Bobo’s, Jacky’s Favorites en Cicero’s. Wat dat zijn? Hortensia’s, rozenstruiken en vlinderstruiken die rijkelijk bloeien en groeien.

Gratis workshops

Daarna is het jouw beurt tijdens een van de workshops:

  • Zaterdag 12 juni om 14u in het Noordhof ter hoogte van de muurschildering (ingang via Noordstraat – recht tegenover kantoor Tempo Team) in Roeselare
  • Zaterdag 19 juni om 14u aan het plein Sint-Annakapel, Heirbrugstraat in Lokeren
  • Zaterdag 26 juni om 14u op de Veemarkt in Kortrijk.

Leer van een echte tuinaannemer hoe je zelf de planten, bloemen en struiken in je tuin kan planten en verzorgen – en mee kan bouwen aan een biodiverse stad.  

Waar knoppen ontluiken en bijtjes zoemen. Waar iedereen altijd bezig is. Waar harmonie en leergierigheid weelderig tieren.  

Ben jij een Buzzy bee?  

Let wel: per workshop kunnen max. 10 Buzzy bees deelnemen (afhankelijk van de op dat moment geldende coronamaatregelen).

Ontdek volgende plantensoorten in Kortrijk

Ontdek volgende plantensoorten in Lokeren

Ontdek volgende plantensoorten in Roeselare