De make-over van een typische Vlaamse tuin

‘Ons tuintje’ is het werk van Marc Galle en Stefan Haerinck, twee professionele tuinaannemers die in alle vier de seizoenen een typische Vlaamse tuin volledig onder handen nemen. Zeg gerust: de tuinaanleg én het tuinonderhoud doen. Ze geven er hands-on tuinadvies, tips & tricks én uitleg op maat over de cultivars van BEST-select. Hen op de voet volgen? De seizoenen beleven, de bloemen zien ontluiken en meteen starten met je eigen tuinaanleg en -onderhoud? Kijk mee en laat je tuinkennis groeien en bloeien samen met al die inspirerende natuurpracht. Welkom in ons tuintje. 

Fase 1: de voorbereiding van de tuinaanleg in de winter

Tijdens deze eerste fase worden de plannen besproken, de indeling van de tuin bepaald en de cultivars gekozen bij BEST-select-verdeler.

Naar het winterseizoen

Fase 2: de aanplanting in de lente

In maart startten de tuinaannemers met de voorbereiding van de grond. Denk: afgraven, spitten, afboorden en bemesten. Laatste stap: het planten van de cultivars.

Naar het lenteseizoen

Fase 3: bloei en onderhoud in de zomer

Enkele maanden na de aanplant kwam tuinaannemer Marc Galle langs in ons tuintje. Hij gaf er het nodige snoei- en onderhoudsadvies voor het zomerseizoen.

Naar het zomerseizoen 

Fase 4: bloei en snoei in de herfst

Tijdens deze vierde en laatste fase van het project bloeit alles nog welig. En niet alleen door de warmere temperaturen. ‘In deze jaartuin hebben we met de juiste cultivars het hele jaar door voor een groene tuin gezorgd’, aldus tuinaannemer Stefan Haerinck. ‘Snoeien kan, vooral dan de haag en bodembedekkers, maar moet niet. Een herfsttuin is ook charmant.’

Ontdek ons tuintje in het herfstseizoen

De keuze van de tuinaannemers: de cultivars van BEST-select

Ontdek hier welke bloem-, boom- en plantensoorten de tuinaannemers gekozen hebben. Lees ook welke cultivars je waar plant, wanneer je ze best kan snoeien, en hoe je ze zelf kan onderhouden.

 

Over de cultivars van BEST-select

Wat de cultivars van BEST-select nu zo populair maakt? We vroegen het aan boomkweker en BEST-select-verdeler Hans De Neve van Boomkwekerij De Neve. Hans: ‘De cultivars zijn zeer compact en heel bloeirijk. En het allerbelangrijkste: ze zijn heel gezond. Zo kunnen de mensen op een ecologische manier genieten van hun tuin zonder alles te moeten sproeien met chemische producten.’ Bovendien komt het assortiment ook in kleinere tuinen volledig tot z’n recht. ‘Je tuin moet niet gigantisch zijn, want door hun compactheid en rijke bloei komt het assortiment ook in een klein tuintje volledig tot z’n recht.’ En blijft de impact van producten op de tuin bijzonder laag. Want dat is ook wat ze bij boomkwekerij De Neve aan hun klanten willen bieden. ‘Onze klanten moeten een heel jaar door kunnen genieten met een minimum aan onderhoud. En dat is met de cultivars van BEST-select absoluut het geval’, aldus Hans.

Naar het volledige assortiment cultivars

Over tuinaannemers Marc & Stefan

Tuinaannemer Marc Galle is specialist in tuinrenovatie. Samen met z’n team van WestDreef Tuinaannemingen inspireert en adviseert hij klanten om het maximum te halen uit hun tuin en omgeving.

Stefan Haerinck, winnaar van De Vlaamse Tuinaannemer 2020 en oprichter van Tuinen Haerinck, is gespecialiseerd in het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van tuinen. Allebei zijn ze ook bestuurslid bij VLAM.

Zelf je tuin aanleggen en meteen de juiste planten kopen?

Zoek een winkelpunt van BEST-select