De make-over van een typische Vlaamse tuin

‘Ons tuintje’ is het werk van Marc Galle en Stefan Haerinck, twee professionele tuinaannemers die in alle vier de seizoenen een typische Vlaamse tuin volledig onder handen nemen. Zeg gerust: de tuinaanleg én het tuinonderhoud doen. Ze geven er hands-on tuinadvies, tips & tricks én uitleg op maat over de cultivars van BEST-select. Hen op de voet volgen? De seizoenen beleven, de bloemen zien ontluiken en meteen starten met je eigen tuinaanleg en -onderhoud? Kijk mee en laat je tuinkennis groeien en bloeien samen met al die inspirerende natuurpracht. Welkom in ons tuintje. 

Seizoen 1: de winter in ons tuintje

Ijzige wind met een straaltje zon, dikke donsjassen en een gazon bedolven onder een laagje knisperende vorst? Dat is de winter in ons tuintje. Tuinaannemers Marc Galle en Stefan Haerinck over hoe zij de tuinaanleg aanpakten.

De keuze van de tuinaannemers: de cultivars van BEST-select

Ontdek hier welke bloem-, boom- en plantensoorten de tuinaannemers gekozen hebben. Lees ook welke cultivars je waar plant, wanneer je ze best kan snoeien, en hoe je ze zelf kan onderhouden.

Naar het volledige assortiment cultivars

Tips voor tuinonderhoud in de winter

1. Betreed je gazon in de winter zo weinig mogelijk, zeker bij vorst. Zo beschadig je geen grasplanten. Geef je gras eventueel wat extra verzorging om de groei van mos tegen te gaan.

2. De winter is het ideale seizoen voor de snoei van bomen, heesters en fruitbomen, vooral appel- en perenbomen. Let wel: snoei nooit bij vorst of nat weer.

3. De meeste bomen, heesters en fruitbomen zijn in de winter in rust, waardoor het heel gunstig om deze nu te planten. Zorg dat de grond goed los geschept kan worden.

4. Denk ook eens aan de vogels: hang een extra vetbol op een toegankelijke plek.

Over tuinaannemers Marc & Stefan

Tuinaannemer Marc Galle is specialist in tuinrenovatie. Samen met z’n team van WestDreef Tuinaannemingen inspireert en adviseert hij klanten om het maximum te halen uit hun tuin en omgeving.

Stefan Haerinck, winnaar van De Vlaamse Tuinaannemer 2020 en oprichter van Tuinen Haerinck, is gespecialiseerd in het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van tuinen. Allebei zijn ze ook bestuurslid bij VLAM.

Zelf je tuin aanleggen en meteen de juiste planten kopen?

Zoek een winkelpunt van BEST-select