Het lenteseizoen

Tijdens het lenteseizoen maakten tuinaannemer Stefan Haerinck en z’n team het make-overproject ‘ons tuintje’ helemaal lenteklaar. Ze startten met de voorbereiding van de grond. Denk: graven, spitten, afboorden en bemesten. De laatste stap van de tuinaanleg: het planten van de cultivars. Ontdek hoe ze te werk gingen, welke BEST-select-cultivars het populairst zijn, maar ook waarom de Ligustrum Massif de perfecte allround heester is.

Eerst starten met een tuinplan?

Naar het winterseizoen

Lente-onderhoud in je tuin

Wat je zelf kan doen om je tuin helemaal lenteklaar te maken? Stefan: ‘Je kan zeker zelf de planten beginnen ‘opkuisen’. Ze komen uit de winter en zullen van zodra de dagen warmer worden ook goed beginnen groeien.’ Concreet kan je dit doen:

1. Onkruid verwijderen. Raap oude bladeren op en verwijder dode plantjes. Verwijder ook de volledige wortel van het onkruid met de hand of met een onkruidsteker. Door de lentezon kan onkruid al snel groeien en vormt het ook sneller zaden of bloemen.

2. Snoeien. Door je hagen bij te knippen en oude takken van je struiken of bomen te snoeien, geef je je planten een boost en bevorder je de groei. Zo krijg je een grotere en vollere bloei.

3. Tuin bemesten. Na een eerste maaibeurt kan je je gazon bemesten. Gebruik hiervoor organische meststoffen van het tuincentrum. Tip: Wacht tot net voor een regenbui om je gazon te bemesten, zo trekt de meststof sneller in.

Naar het zomerseizoen

Je tuin aanleggen met de meest geschikte cultivars?

Vind een verdeler in je buurt