De Week van de Bij vraagt om rozen!

Zet in de Week van de Bij Bee Gold, Mel Bee en Bee Proud in je tuin, straat of tuincentrum, of breek een stuk van je terras open en maak een heuse bijenoase met rozen, holle stengels en bijenhotels. 

De week van 29 mei tot 5 juni 2022 staat in het teken van de bij. Omdat bijen belangrijk zijn – zowel voor de natuur als voor ons. Want bijen bestuiven de landbouwgewassen en fruitteelt waar wij van leven. Waarom dat vraagt om rozen? Simpel: bijen hebben nectar (lees: suiker) nodig om te kunnen zoeven van hot naar her en nestplaatsen om te overleven. En daar zorgen bijenvriendelijke rozen mee voor. 

Zet in de Week van de Bij Bee Gold, Mel Bee en Bee Proud in je voor-, achter- of balkontuin, je straat of tuincentrum, of breek een stuk van je terras open en maak een heuse bijenoase met rozen, holle stengels en bijenhotels.  

En schuilt er in je voor- of achternaam een roos? (Denk Roos, Rosalie, Rosanne, Deroose, Roossens …) Schrijf je dan nog vóór 9 mei in voor een exclusief rozenfeest in de rozentuin van de Plantentuin van Meise, dat doorgaat op zaterdag 28 mei van 11.30 tot 14.30 uur. De eerste honderd kandidaten maken kans op: twee viptickets voor het feest met receptie, lunch, fotomoment, workshops, een vrij bezoek aan de Plantentuin van Meise, een bijenvriendelijke roos én een exclusief aandenken van de hand van kunstenares Jana … Roos. Wie anders? 

Schrijf je hier in