BEST-select valt in de prijzen

Op het Internationaal Rozenconcours in Den Haag ging onze roos Bee Proud naar huis met het Gouden certificaat. Daarnaast vielen ook Mel Bee en Bee Gold in de prijzen met een certificaat van 1ste en 2de klasse. 

Meer over onze winnende rozen 

Bee Proud

Bee Proud is een aparte roos met opvallende veelkleurige bloemen. De gesloten knoppen zijn rood,  de bloemblaadjes zijn oranje tot zalmroze met een geel hart. De open bloem heeft opvallende meeldraden. De vorm van de bloemblaadjes zorgt voor een speels effect en bezorgt de bloemen een extra fleurig karakter. Bee Proud bloeit een hele zomer lang tot laat in de herfst en heeft een zeer goede ziekteresistentie. De ‘Bee’ in de naam Bee Proud verwijst naar de bijzonder aantrekkingskracht die de roos heeft op hommels en bijen. Vooral bij het begin van de bloei zoemen bijen en hommels rond de bloemen. Bee Proud is een “bij”zondere roos.

 

Mel Bee

Mel Bee vormt grote dichte trossen met tientallen roze bloemen en bloeit een hele zomer lang tot laat in de herfst. Door de opvallende bloeiwijze en continue bloei is deze roos een blikvanger in de tuin. Eén stengel van deze roos vormt een volledig boeket met roze bloemetjes. Mel Bee is een zeer groeikrachtige roos met een uitmuntende ziekteresistentie. De roos doet het goed in hoge tuinborders en ook in parken.

‘Mel’ in de naam van de roos verwijst naar de gemeente Melle waar de roos werd ontwikkeld. ‘Bee’ in de naam Mel Bee verwijst naar de bijzonder aantrekkingskracht die de roos heeft op hommels en bijen. Door de aanwezigheid van de talrijke van bijen en hommels zoemen de bloemen, vooral bij het begin van de bloei. Mel Bee is daarom een “bij”zonder bijenvriendelijke roos.

 

Bee Gold 

Bee Gold is een compacte roos met licht gele bloemen. Net zoals bij veel wilde rozen tellen de bloemen slechts 5 bloemblaadjes, daardoor heeft Bee Gold een zeer natuurlijke look. De bloemen vallen op door de in het oog springende meeldraden. Deze roos heeft een uitstekende ziekteresistentie. De roos kan worden aangeplant in de tuin, in lage borders, maar ze doet het ook prima in een pot op het terras.

De eerste bloemen van deze roos verschijnen vroeg in het seizoen. Bee Gold is een van de eerst bloeiende rozen. Van bij de start van de bloei vinden bijen en hommels nectar in de bloemen van Bee Gold. Bee Gold is een “bij”zonder attractieve roos. De ‘Bee’ in de naam Bee Gold verwijst dan ook naar de bijzonder aantrekkingskracht die de roos heeft op hommels en bijen. In de herfst verschijnen er rode bottels die voor extra sierwaarde zorgen.