Buddleja Argus White

Vlinderstruik

Vlinderstruiken maken schitterende bloempluimen, waar vlinders graag op afkomen. Ook hier brengt BEST-select twee variëteiten op de markt die niet langer ongewenst woekeren. Je geniet dus van de rijke witte of paarse bloempluimen, zonder dat je vrees moet hebben dat de plant uw tuin of border zal overwoekeren. De bloempluimen zijn ofwel wit en staan mooi rechtop, of zijn paars en buigen gracieus door. 

Buddleja Argus White

De Buddleja ARGUS® White is een nieuwe cultivar, binnen de familie van Buddleja’s. Deze vlinderstruik heeft schitterende witte bloemen. Het meest vernieuwende en unieke is dat deze Buddleja nauwelijks zaad maakt, en dus niet meer woekert. M.a.w. het is een niet invasieve hybride, die zich in de siertuin of aanplanting niet ongewenst zal uitbreiden. Deze witte variant is bijzonder compact en daarom ook geschikt voor kleinere stadstuintjes. Net als de reeds bestaande Buddlejasoorten trekt de Buddleja ARGUS vlinders aan. Zo brengen ze leven in de tuin en vormen ze een ideale bron van diversiteit.

De Buddleja ARGUS® White heeft een grote sierwaarde vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze en de bladkleur, vooral als accentplant in openbaar groen en in de tuin. Deze cultivar bloeit volop van juli tot oktober. De Buddleja ARGUS® White wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem op een zonnig plekje. De ARGUS® verdraagt vrij goed zomerse warmte, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Hij laat zich goed combineren met bosrand en borderplanten, als hij er niet te dichtbij geplant worden.

ARGUS, het milieupunt van KBC en Cera, gaf op 4 augustus 2011 haar naam aan de Buddleja ARGUS® in het vooruitzicht van een actie voor meer biodiversiteit in de tuin. Deze actie zal ARGUS in samenwerking met AVEVE in de nazomer van 2012 lanceren naar aanleiding van haar 10de verjaardag. Gelet op het maatschappelijke belang van biodiversiteit en de door ARGUS voorziene actie met inhoudelijke omkadering, waren ILVO en Best Select graag bereid om de twee nieuwe cultivars te dopen tot Buddleja ARGUS®.