Buddleja Argus Velvet

Vlinderstruik

Vlinderstruiken vormen prachtige bloempluimen, die vlinders graag bezoeken. BEST-select biedt twee soorten aan die niet meer ongewenst woekeren. Je kan dus genieten van de rijke witte of paarse bloempluimen zonder dat je bang hoeft te zijn dat deze plant je tuin of border zal overwoekeren. Jaarlijks snoeien doe je best in de lente na de laatste vorstperiode. Je kunt helemaal terugsnoeien tot minimaal 15 cm of maximaal 40 cm boven de grond (kniehoogte). Zo blijft er een klein stukje van de tak van vorige zomer over. Dit resulteert dan in de 'slaapoogjes'. Gesnoeide exemplaren van de Buddleja ARGUS® White worden niet hoger dan 1 m - 1,20 m.

Buddleja Argus Velvet

De Buddleja ARGUS Velvet heeft een grote sierwaarde vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze en de bladkleur, vooral als accentplant in openbaar groen en in de tuin.

Deze Buddleja wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem op een zonnig plekje. De ARGUS-vlinderstruiken verdragen zomerse warmte vrij goed, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Is goed te combineren met bosrand- en borderplanten, mits ze er niet te dicht bij geplant worden.