André Brichet

Rozen

De BEST-select rozen zorgen voor een mooie, forse bloei in jouw tuin, zonder dat je schrik hoeft te hebben van aantastingen, bladluizen of ziekten. Deze soorten zijn immers geselecteerd op hun resistentie en bezorgen je dus enkel het voordeel van schitterende tuinrozen.

André Brichet

Dit is een tuinroos met goed gevulde brede wit-gele bloemen. In knop en aan de bovenkant zijn de bloemblaadjes licht purper van kleur. De bloemen komen voor in mooie trossen en contrasteren goed met het blad. De rozen André Brichet verspreiden een heerlijke en opvallende geur.De ziekteresistentie van deze roos is goed. De Rosa André Brichet is een goed vertakte struik, met een sterke opgerichte groei. De donkergroene bladeren vormen een dicht bladerdek. André Brichet heeft een zeer goede resistentie tegen meeldauw en sterroetdauw. Hierdoor behoudt de plant zijn blad tot diep in de herfst. Kan zowel in perken als eventueel als struikroos gebruikt worden. Ook als solitair in een gemengde border biedt de plant omwille van zijn aangename geur een meerwaarde.

NOMINATIES

Deze roos is genoemd naar de heer A. Brichet, echtgenoot van mevrouw Helga Brichet, past president van de World Federation of Rose Societies. De doop vond plaats ter gelegenheid van het rozenconcours 2001 in Baden-Baden (D). De roos behaalde verschillende nominaties op internationale rozenwedstrijden: 2000.
  • Baden-Baden (D): gouden medaille;
  • Le Roeulx: gouden medaille; prijs voor de best geurende trosroos;
  • Genova (I): bronzen medaille;
  • Genève (CH): zilveren medaille;
  • Saverne (F): certificaat van verdienste.