Rozen

De BEST-select rozen zorgen voor een mooie, forse bloei in jouw tuin, zonder dat je schrik hoeft te hebben van aantastingen, bladluizen of ziekten. Deze soorten zijn immers geselecteerd op hun resistentie en bezorgen je dus enkel het voordeel van schitterende tuinrozen.

algemeen onderhoud

Bij aanplant of in het voorjaar geef je bovendien best een basisbemesting of voorjaarsbemesting met een organische meststof geschikt voor rozen. Het voordeel van een organische meststof is dat de voedingsstoffen geleidelijk aan worden vrijgegeven. Bovendien wordt ook het bodemleven gestimuleerd, wat een structuurverbeterend effect heeft. Tijdens het groeiseizoen zijn één à twee onderhoudsbemesting aan te bevelen om een goede groei en continue bloei te garanderen. Deze bemesting is essentieel bij tussentijdse snoei.

Afhankelijk van de zuurtegraad (pH) van de bodem is een jaarlijkse bekalking noodzakelijk om de zuurtegraad van de bodem op peil te houden en een goede opname van de voedingsstoffen te blijven garanderen. Kies hiervoor een zachtwerkende kalk bij voorkeur met extra magnesium voor mooie frisgroene bladeren.